FES Center

FES stimulerer lammede muskler til funktion

Hos Bandagist Jan Nielsen er vi dedikerede til at hjælpe mennesker med handicap, så de kan leve et aktivt liv med størst mulig mobilitet og livskvalitet.  Derfor er vi også rigtig glade for de mange, vi har kunnet hjælpe med FES-teknologien, der kan stimulere lammede muskler til funktion.  

FES er en forkortelse for Funktionel Elektrisk Stimulation.  FES virker ved, at elektriske impulser direkte virker på de nerver, der går til lammede musker. Derved kan muskerne blive bevæget på trods af de skader på centralnervesystemet, der har forårsaget lammelserne.

Mange af vore patienter har glæde af FES-teknologien i dropfodsstimulatorer, der løfter deres fod, når de løfter den for at tage et skridt fremad. Det er i den sammenhæng, at FES er mest brugt, og vi fører modeller fra firmaerne Bioness, Walkaide og ODFS PACE.

Fra Bioness har vi også en FES-ortose til hånd. Den kan sætte mennesker med lammelser i hænderne i stand til at åbne og lukke hånden - og altså gribe om ting.

Vi fører også dragten Mollii, der udnytter de elektriske impulser til at dæmpe spasmer og løsne op for stramme muskler, så de bliver mere bevægelige.           

 

Don't have access?
Call for your free login credentials.
33118557
All fields are required.


forgot password?


Please check your email for your authorization code.